Българският треньор Веселин Бранимиров се завръща в Украйна и ще работи във Ворскла (Полтава). Той отново е част от екипа на Виктор Скрипник, който напусна Зоря (Луганск).

Скрипник, Бранимиров и целият щаб днес бяха представени като нов треньорски екип на "зелените" от Полтава. Отборът е на лагер край полската столица Варшава и вероятно там ще играе и мачовете си от турнира Лига на конференциите, за който се класира. Техен съперник във втория кръг е АИК Стокхолм (Швеция), а срещите са насрочени за на 21 и 28 юли, като първата е в Стокхолм.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

До миналата година Бранимиров беше част от треньорския екип на Заря (Луганск), а прибирането му в България в първите дни на военната агресия на руската армия се превърна в централна тема за българските медии. Той изживя истински ужас след ракетни удари от Русия и се прибра у дома след близо 60 часа мъки по пътищата. Украинското първенство не завърши, временното класиране беше прието от УЕФА за крайно.

В Украйна са категорични, че футболно първенство за сезон 2022/2023 ще има и 16-те отбора вече се подготвят за новия сезон. Въпреки че страната е във война, очакванията са шампионатът да се проведе в два или три града. За момента се оглежда състоянието на стадиони в Киев, Лвов и Ужгород, който се намира на самата граница със Словакия.

Шахтьор (Донецк), Динамо (Киев), Металист (Харков) отдавна водят подготовка и дори играят контролни срещи из цяла Европа. Един по един стартират работа на терен и останалите отбори.