Служителят на Международния отдел към Българския футболен съюз Борис Станков завърши с отличие дебютното издание на образователна програма на УЕФА и Университета в Лозана за Футболни лидери – DFLM (UEFA Diploma in Football Leadership and Management). В продължение на една година кадърът на футболната ни централа премина специализирани курсове в сферата на лидерството, воденето на професионални преговори и анализ на бизнес проекти в областта на футбола. В течение на обучението си Борис Станков представи цялостната концепция на проекта на БФС за вътрешни трансфери (FIFA DTMS).

В програмата взеха участие специалисти от почти всички европейски футболни федерация, сред които Раду Висан (изпълнителен директор на Румънската футболна федерация), Томислав Пачак (началник отдел “Комуникации” на Хърватската футболна федерация), Юрген Айсман (Мениджър на домакинството на Германия за Евро 2024) и др.

Станков е първият дипломиран служител на БФС по програмата DFLM. Преди 4 години той завърши с отличие и друга образователна програма на UEFA – CFM (UEFA Certificate in Football Management). Той е поредният кадър на футболния съюз, възползвал се от възможността за допълнително професионално обучение, предоставяна от европейската футболна централа. Развитието на кадри и придобиването на допълнителни квалификации е една от основните цели във "Визия за бъдещето 2018-2022", приета след последния редовен конгрес на БФС по инициатива на Борислав Михайлов.

Чрез специалната си платформа „УЕФА Академия“ УЕФА разработи серия от инициативи за споделяне на знания, за да осигури дългосрочното развитие на европейския футбол.

Всички програми, включени в "УЕФА Академия", са отворени за представители както на регионалните футболни асоциации, така и за клубове, футболисти и професионални сдружения на играчи. Подробности за обучителните програми и условията за кандидатстване можете да намерите в Каталога на УЕФА Академия, както и на специалния сайт www.UEFAacademy.com.