Славният Академик София продължава да обръща внимание на детско-юношеския футбол. Столичният отбор с дългогодишни традиции започва проект за развитие на млади таланти.

От няколко дни част от треньорския колектив на Академик е юношата на ЦСКА Ивайло Василев. Напористият млад наставник набира деца за школата на Академик. Ивайло е роден през 1987 година, шампион е с ЦСКА 2 пъти. В армейската школа е трупал опит при треньорите Светльо Мирчев, Димитър Димитров-Трактора. Две години е бил част от първия отбор на “червените” в периода 2004-2006 година. Учил се е от Миодраг Йешич, Ферарио Спасов и Пламен Марков. След това продължава кариерата си в Спартак (Варна), Белите орли (Плевен), Рилски спортист и Академик (София).
16.jpg 
25-годишният Василев (вляво) вече трупа знания и като треньор. Присъствал е на лекции на легендарния Франц Бекенбауер, както и на специалисти от Реал (Мадрид), които бяха на посещение в България. Младият треньор завършва и Националната спортна академия профил “Футбол”.

Първият подбор на деца родени 2003, 2004 и 2005 година е на 7 октомври (неделя) от 10:30 часа на стадиона в квартал “Горубляне”. Бъдещите таланти ще имат възможност да се обучават по модерна методика, да участват на първо време в детски турнири, а след това и в първенствата на България, където ще премерят сили с ЦСКА, “Левски”, Славия и останалите елитни отбори у нас.

Телефон за връзка и повече подробности за първия подбор на деца на телефон 0877 288 555