Нищо не е сигурно, докато не стане факт черно на бяло. За ЦСКА и Мауридес всичко днес е черно, а не бяло, защото трансферът в Рапид (Виена) се провали. 

Появиха се няколко версии за краха на сделката, коя достоверна, коя - не. БЛИЦ се опита да разбере цялата истина и я предлага на своите читатели.

Две са причините. Първата и основна е в мениджъра на нападателя, за което нашата агенция писа още вчера. След като двата клуба подписват договора помежду си на стойност точно 1,3 милиона евро, започват преговори за личните условия. Импресариото е поискал 20% за себе си, а тази му алчност изнервила до краен предел ръководството на австрийския тим.

След това идва и втората причина. Мауридес не се е издънил на медицинските тестове. Изследванията му са били добри. Провалът е станал факт заради наднорменото тегло на бразилеца. Той се оказал с осем килограма по-дебел от допустимите за ръста и възрастта му. Това шокирало до максимална степен треньора на Рапид Диди Кюбауер. Бившият съотборник на Трифон Иванов, с когото станаха шампиони на Австрия през 1996 година, се слисал, когато видял Мауридес на живо. Наставникът имал съвсем друга представа за Мауридес, но когато го зърнал, му се сторило, че играчът е доста по-пълен от записите, които бил изгледал с негови мачове.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Кюбауер  можел някак си да преглътне това. 8 килограма все ще могат да се стопят по време на зимната подготовка. Поне наполовина. Но високите претенции на импресариото окончателно отказали Рапид от уж сигурния трансфер.  
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019