Какъв звук ще извади от синята си китара днес Славиша Стоянович? Левски гостува от 18:30 часа на новака в Първа лига Ботев (Враца), а мачът от 3 кръг е на стадион „Огоста“ в Монтана.

Новият треньор на Левски анонсира, че желанието му е отборът да звучи като хард рок. Така и не уточни обаче колко време ще му е необходимо, за да настрои струните. След 5 тренировки едва ли е успял да направи чак толкова много. Все пак словенецът със сигурност е приповдигнал духа в отбора - футболистите с поведението си показваха, че не харесват предишния си наставник Делио Роси. Стоянович вече обяви, че със сигурност ще иска спешна селекция. А както може да привлича нови, така той може да започне да показва вратата на някои от играчите.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Край брега на река Огоста словенецът ще опита повтори своите предшественици начело на Левски. Предишните трима треньори на „сините“ дебютираха с победи. На 22 октомври 2016 година Елин Топузаков стартира с 2:0 над Берое. През пролетта на 2017 година Николай Митов обърна ЦСКА за успеха с 2:1 при завръщането на „Герена“, а на 13 август 2017 г. Делио Роси надви Дунав с 2:0 в първия си мач начело на Левски. Сега Славиша Стоянович ще е доволен на победа, с какъвто и да е резултат.

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЛЕВСКИ

Днес от 18:30 часа по Диема Спорт
Монтана, „Огоста“
Съдия: Стефан Апостолов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ботев (Враца): Митов, Милчев, Иванов, Керчев, Васев, Гаджев, Апостолов, Нинов, Стоев, Атанасов, Домовчийски
Контузени: няма
Наказани: няма

Левски: Полачек, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Белаид, Гомес, Тиам, Мариани, Обертан, Кабрал, Костов
Контузени: Горанов, Белмонт, Нашименто, Паулиньо
Наказани: няма

Баланс: 56 мача, 7 победи за Ботев (Враца), 13 равенства, 36 победи за Левски, г.р. 124:46 за Левски

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Ботев (Враца) няма победа над Левски вече 30 години. Последният успех е записан на 12 октомври 1988 г. - 3:1. Оттогава врачани имат само едно равенство в седем срещи – 2:2 на 14 април 1990 г.
* Петър Атанасов е автор на единствения гол за Ботев от началото на сезона.
* Словенецът Славиша Стоянович става 12-ият чужденец, който ще води Левски в елита. Това е рекорд в родния футбол. Втори в класацията е ЦСКА, където Нестор Ел Маестро е десетият чужденец.
* „Сините“ вкараха гол при последните си пет гостувания в първенството.
* Левски е в серия от седем мача без загуба в първенството (шест от шампионата и един бараж)

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019