Нападателят Георги Какалов подписа с Етър, като преди това бяха договорени всички условия между неговия мениджър и ръководството на клуба. Преди това Какалов проведе и първото си занимание с „виолетовите”. Веднага след подписването на контракта нападателят получи виолетовата фланелка и даде първото си изявление като играч на „болярите”.

„Доволен съм от развоя на нещата. Обади ми се г-н Цветанов и се разбрахме, радвам се, че съм тук и ще играя с виолетовия екип. Надявам се да гоним задачите, които са поставени, и да влезем в „А” група!”, заяви Какалов.

Той разказа, че е разтрогнал през декември договора си с Видима-Раковски, където есента изигра за първенството и купата общо 13 мача и вкара 2 гола. „Мога да кажа, че съм в добра форма, но тя подготовката тепърва предстои. Предстои ми да се запозная с обстановката, с играчите, макар че с голяма част от тях вече се познавам. С Тодор Колев се познаваме, с Христо Господинов сме играли заедно, знам и останалите. Досега никога в кариерата си не съм играл срещу Етър. Мисля, че всичко ще е нормално”, завърши Георги Какалов.

По-любопитното е, че на 24 март му предстои интересен сблъсък – в последния кръг от втория дял на първенството Етър приема „Ботев” (Пловдив) в мач, който може да разплете или затегне възела в борбата за първото място.

„Георги Какалов идва със солидна визитка, откъдето и да го погледнеш. Проблемите ни бяха в атакуващ план, сега вече мога да кажа, че имаме вече една група от добри опитни футболисти, които трябва да направим отбор. Предпоставките за това са налице. В общи линии селекцията е приключена, сега остава да си пожелаем времчето да се оправи и да завършим подготовката на нормален терен”, коментира наставникът на Етър Цанко Цветанов.