Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Георги Какалов е футболист, който не се нуждае от представяне. На 27 години има 100 мача и 19 гола в “А” група. През пролетта носи екипа на Етър и бе с основна заслуга за класирането в “А” група. През есенния полусезон вкара страхотен гол във врата на "Левски" с екипа на Видима-Раковски, но тимът му падна с 1:2. Преди десетина дни Какалов порази и ЦСКА, докато караше проби в Торпедо (Москва). С попадението си донесе победата с 2:1 за руснаците. Какалов разкри пред БЛИЦ каква е ситуация около него и защо не се стигна до преминаването му в Торпедо.

- Георги, какво се случи с пробния ти период в Торпедо и защо не се стигна до договор?
- Ситуацията е такава, че треньорът ме иска, но на този етап просто няма как да ме вземе. В Русия ще се водя за чужденец. В отбора вече има трима футболисти от други държави, ако подпишаq ще съм четвъртият. А ограниченията там са такива, че на терена може да са само трима играчи извън Русия. Освен това има и други утежняващи ситуацията обстоятелства. След контролата с ЦСКА треньорът ми каза: “Харесвам те, искам те, но засега нищо не мога да направя. В Москва ни чакат още двама нападатели, които не попадат в плановете ми, но имат договори с клуба и няма как да ги прекратим”. Затова в момента не може да си позволи да подпише и с мен. Каза ми още, че ще продължи да следи ситуацията около мен и ако се разделят с някой от ненужните играчи, ще ми се обади.

- Сега къде те намираме?

- В Пловдив съм. Тренирам индивидуално. Натоварвам се много активно, защото искам да съм във форма, когато си намеря отбор.

- Кой ти е изготвил програмата за подготовка?
- Сам съм си я направил. В последните години винаги съм си записвал тренировките, които съм водил. Имам пълен архив от заниманията при всички треньори, с които съм работил. Имам и програмите, които са ми давали за поддържане на форма в летните и зимните паузи.

- Как се почувства, когато вкара гола на ЦСКА в контролата?
- Не усетих нещо по-специално. Беше просто попадение в контролен мач. ЦСКА за мен е голям отбор и определено е хубаво да се разпишеш срещу подобен тим, но това все пак беше само проверка преди сезона. Сега искам да пожелая успех на ЦСКА в новия шампионат. Според мен тази година първенството ще е много по-интересно, защото се събраха много добри отбори.

- Знаеш ли, че по време на контролата феновете на ЦСКА подхвърляха, че е по-добре да те привлекат теб вместо разни чужденци?
- Не, не го знаех. Чух няколко пъти как хората викаха името ми. Радваха ми се и това определено ме поласка. Аз винаги съм казвал, че един ден искам да играя в ЦСКА. Навремето имаше подобен вариант, но тогавашният президент на "Ботев" провали всичко. Ако тогава бях останал в ЦСКА, кариерата ми щеше да се развие в различна посока. Щях да израстна изключително много. И днес, ако получа предложение от ЦСКА, ще се радвам и изобщо няма да мисля по него.

- През пролетта игра в Етър и вкара няколко много важни голове. Защо сега не си във Велико Търново?
- Не съм в Етър, защото договорът ми изтече. Там прекарах много хубави 4 месеца. Бях много щастлив, че съм част от Етър. Разбирах се с всички – треньора, ръководството, съотборниците. Просто в момента искам да играя в чужбина. Аз съм на 27 години и желанието ми е още малко да опитам футбола зад граница. Ако не си намеря отбор, ще видя какво ще правя. Засега съм в Пловдив, тренирам и чакам обаждане от мениджъра ми.

- Готов ли си да се върнеш пак в Етър?
- Всичко зависи от ръководството. Ако те и най-вече г-н Цанко Цветанов преценят, че имат нужда от мен и ще разчитат на мен, не виждам защо да не се върна. Пак казвам, че там имам много приятели и останах с много топли чувства към феновете. Те също ме подкрепяха, обичаха и ценяха това, което правих за отбора.

- “Ботев” (Пд) се завърна в “А” група, а ти се познаваш с треньора Ферарио Спасов от съвместния ви престой в Литекс. Има ли вариант да се върнеш при "канарчетата"?
- И тук нещата не зависят от мен. Аз съм отворен към всякакви предложения. Всички знаят отношението ми към "Ботев". В този отбор направих име. Там станах национал, от там излязох в чужбина за първи път. Мисля, че дори не е редно да ме питате дали бих се върнал в “Ботев”.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ