“Доволен съм от подготовката. Доволен съм от всички момчета. Старание – много добре, дисциплина и отговорност – отлична”, оцени своите ученици “учителят” на Литекс Христо Стоичков.
 
„Оранжевите” се завръщат тази вечер от Анталия, където не допуснаха загуба в пет мача. Те спечелиха един мач, а в четири завършиха наравно.
 
Победата бе с 1:0 над словенския шампион Марибор, а равенствата с Карпати Лвов (1:1), Партизан (1:1), БАТЕ Борисов (0:0) и Петролул Плоещ (1:1).
 
„Изиграхме на високо ниво проверките в Турция. Повече на този етап не мога да желая. Интересуваха ме не резултатите, а това да видя правилна постройка на игра, тактическа дисциплина и себераздаване на максимум в името на колектива”, добави Стоичков.
 
„Не е лесно срещу силни съперници и шампиони като БАТЕ, Партизан и Марибор да играеш равностойно с деца, родени 1995 – 96-та година, но ние се противопоставихме добре. Можехме да запишем и повече победи, но пак казвам - в подготовката търсим да обиграем състава, а не успехите на всяка цена”, категоричен бе Ицо.
 
Ловчанлии се прибират тази вечер (20,30 часа) с полет от Истанбул. Те ще получат два дни почивка. На 23 февруари предстои последна контрола преди пролетния дял. Мачът ще бъде срещу български отбор, чието име ще стане ясен в началото на седмицата.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ