Провалът в преговорите с Джоузеф Диксън постави Левски на кръстопът. "Сините" имат големи текущи задължения, а лицензът им виси на косъм. И трябва да се действа много бързо. Освен това няма футболисти. Тези, които са в клуба или са с изтичащи днес договори, или им се дължат куп заплати, които скоро няма да бъдат платени. Не е ясно и дали Живко Миланов ще бъде треньор на "сините" през новия сезон.

Но най-вече не е ясно в коя група ще играе Левски през идния сезон.

Вариантите са три, като най-оптимистичният е оставане в efbet Лига и изкарване на мускули цял сезон. Като през това време се търси мощен спонсор или няколко малки. За да се случи този вариант обаче е необходимо да се платят част от задълженията и да има средства за заплати и разходи. А в елита разходите не са малки. Това означава, че Наско Сираков трябва да уреди поне няколко малки спонсора, които да помогнат за задълженията и за изплащането на заплатите. Тити Папазов обяви категорично, че точно това ще се случи - Левски ще започне в efbet Лига и ще завърши сезона. Как точно и с какви пари? Това не беше уточнено.

Вариант две е загуба на лиценза и включване в Трета лига. Това може да се случи, ако Левски не събере нужния брой професионални футболисти, с които да изкара сезона. В Трета лига обаче съставът за новия сезон е запълнен и ще трябват много сложни размествания, за да може "сините" да се включат в нея.

А тази опасност е сериозно надвиснала. Днес изтичат договорите на голяма част от малкото играчи, които водят тренировки. Дори и те да останат на "Герена", ще се наложи да подпишат нови контракти. А при толкова забавени заплати не е сигурно колко от тях ще искат да сторят това. И колко от тях биха останали цял сезон без никакви гаранции за това. За да събере нужния брой играчи, Левски ще се наложи да подпише професионални договори с редица юноши, а и да направи селекция.

От 1 юли професионални договори с Левски имат точно 9 футболисти - Илия Димитров, Билал Бари, Здравко Димитров, Георги Александров, Ивайло Найденов, Мартин Петков, Марин Петков, Симеон Славчев и Патрик-Габриел Галчев.

Вариант три е фалит, създаване на ново АД, патентоване на марка и започване от Окръжна група София (столица). Ако това се случи, "сините" ще минат по пътя на Локомотив (София). "Железничарите" първо загубиха лиценза си за професионалния футбол и бяха пратени във В група, а дни след това обявиха фалит и бе създадено ново дружество, което стартира в "А" окръжна група.

Справка в Търговския регистър показва, че има три дружества "Футболен клуб Левски", едно дружество ""ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛЕВСКИ" АД, което е настоящият клуб, както и дружеството на Петър Петров-Кучето - "ПФК ЛЕВСКИ" АД.

Вероятно в главите на всички, които по някакъв начин милеят за Левски, се въртят тези варианти. Всеки си има предпочитан път, по който "сините" да тръгнат. Но къде точно ще се озова клубът, ще се разбере в най-близко време.