ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев засегна и темата с уредените мачове в българското първенство при гостуването си в предаването "Лице в лице" по bTV. Босът отново говори и за ЦСКА, след като стана ясно, че е бил поканен заедно с брат си да поемат "армейците" от "Титан".

"Има съмнения за уредени мачове, разследват се, но не мога да го твърдя категорично. Чух много коментари за мача между Локомотив (София) и ЦСКА, но не съм го гледал. Ако Сотир Цацаров трябва и с българския футбол да се занимава, много ще му стане", каза Домусчиев.

"Има двама виновници за това децата да не вярват, че футболът се играе на терена - едните сме ние, собствениците, които позволяваме да има мачове, които не са феърплей. За Лудогорец аз мога да кажа, че ние не си купуваме мачове. И да са ни нужни точките, пак няма да купя мач. Защо иначе давам толкова много пари за футболисти и треньори", каза богаташът, след което говори и по темата с ЦСКА.

"Истината е, че се познавам много добре със собствениците на ЦСКА. Казвам, че има много хора - близки, познати, общественици, които са идвали и са ни убеждавали с брат ми, че трябва да поемем ЦСКА. С нашата политика, инвестиции, организация на бизнеса мислят, че ще пълним стадиона. Ние обаче не считаме, че имаме възможност да го направим", сподели Домусчиев.

"Лудогорец върви добре, не само защото съм вкарал сериозни пари. Нашият бюджет е съизмерим с този на ЦСКА и "Левски", но може би ние успяваме по-правилно от съперниците да подреждаме нещата. Нямам оплаквания от управлението и властта в България. При всяко правителство нашите фирми никога не са били натискани, рекетирани. Чувал съм всякакви слухове. Голяма част от нашия бизнес не е ориентиран в България. Винаги има проверки - данъчни, акцизи, ДДС-та... Не сме усещали проблеми и някаква репресия. Имаме репутация на коректни хора и коректни данъкоплатци и може би заради това с брат ми нямаме проблеми", добави Кирил Домусчиев.