Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че за момента не може да коментира евентуалното прехвърляне на лиценз, сливане или обединение на ЦСКА и Литекс. Той припомни, че "армейците" все още са под мониторинг на УЕФА, който е със срок 3 години, макар да има лиценз за участие в Европа. Освен това, при тази ситуация в УЕФА ще наблюдават много строго евентуални движения в ЦСКА, както и прехвърлянето на лицензи или сливания. Въпреки това обаче, и двата клуба са включени в жребия за новото първенство, който ще се тегли в четвъртък от 11:00 часа. Там е и бургаският Нефтохимик, победител в първенството на "Б" група, чието участие е доста проблематично.

"Аз съм против всякакви местения от град в град, а също така за жребия в четвъртък ще теглим 14 отбора. Всеки клуб е пратил документи, че няма да се откаже, включително ЦСКА, Литекс и Нефтохимик. В крайна сметка ние трябва да знаем с колко отбора ще почне първенството. Но ако евентуално има сливане на отбори, ще бъде следено зорко от УЕФА. Не е нормално да се обикаля от град на град", каза президентът на БФС.

"Всякакви подобни информации за сливане на клубове не ме интересуват до момента, в който не получим документи. Когато в БФС има такива, вече ще мога да коментирам повече", добави Михайлов.

По въпроса с участието на Нефтохимик в "А" група, шефът на БФС заяви, че е разговарял по телефона с кмета на Бургас Димитър Николов. Градоначалникът го уверил, че прави всичко възможно, за да осигури участието на "шейховете" в елита.

"Ако един отбор отпадне по финансови причини, ще стартираме с 13 клуба. Не съм Баба Ванга, Бог да я прости, за да знам кой кога ще фалира. Искахме от всеки клуб нотариално уверение, че ще започне и завърши сезона. Имахме преди няколко години банкови гаранции, от които всички роптаеха. Това нищо не ни гарантира. 14 отбора от "А" група са подали такива заявления, но ето, че вчера футболистите на Нефтохимик не излязоха на тренировка. Няма да попълваме групи. Колкото отбора имаме до 20 юли, толкова ще почнем", каза още Михайлов.