Ръководството на ЦСКА даде пресконференция по повод актуални събития в клуба. Причина за брифинга бе и изминалата една година от управлението на Александър Томов. Изпълнителният директор Александър Тодоров назова направените неща до момента, както е тези, които клубът не е успял да извърши. От изпълнените неща са спасението на клуба от фалит, както и възстановяване на първия отбор на ЦСКА. За една година ръководството е дало малко над 10 милиона лева, два от които около получаване на лицензите.

Нещата, които са направени от ръководството:


1.ЦСКА бе изваден от състоянието на фалит и клубът започна да работи по всички правила на работещо предприятие.

2.Бе възстановен първият отбор. Заварихме го през юни 2013 година с шест души с професионални договори.

3.През юни 2014 година бе извършена мащабна селекция с цел привличане на млади и перспективни играчи, които да бъдат основата за изграждане на бъдещ отбор. Знаете какво е името ЦСКА и какъв трамплин е. Едно добро представяне в ЦСКА значи многократно покачване на цената на този футболист.

4.Голяма част от задълженията бяха платени или преструктурирани, бяха платени стари задължения за над 7,5 милиона лева. За 1 година във връзка с получаване на лицензите бяха платени 2 милиона и 616 хиляди лева. Това се равнява на текущата издръжка на отбора за около пет месеца.

5.В клуба бе въведена прозрачност. Ние единствени обявяваме официално всички параметри на футболистите, както техните заплати, така и контрактите им. Има ли друг клуб, който обявява заплатите на футболистите в България!?

6.ЦСКА изцяло се опитва да влезе в методиката на УЕФА за финансов феърплей и в параметрите, които са зададени. Считаме, че до края на календарната година ЦСКА ще влезе в тези параметри на финансов феърплей.

7.Заедно с ЦСКА Завинаги са изградени две игрища за школата. Нещо, което е жизнено необходимо за детско-юношеския футбол.

8.Заедно с мажоритарните собственици и други акционери попълнихме изцяло невнесения капитал, който беше заявен от предишните собственици, но не беше попълнен.

Нещата, които не са направени:
1.Въпреки обещанието ни ние не направихме успешно предлагане на акциите.

2.Не успяхме да се представим добре в евротурнирите.

3.Въпреки многото обещания и многократните разговори с министъра на спорта и министър-председателя, както и с представители на парламента не се предостави базата за дългосрочно ползване на ЦСКА.

Целите пред ЦСКА:
1.Възходящо финансово развитие на клуба, като до края на годината бъде привлечен генерален спонсор.

2.Задължително до края на годината да бъде извършено успешна публична продажба на акции.

3.Активна трансферна политика. Привличане на млади футболисти от чужбина, както и развитие но детско-юношеската школа, за да може деца да бъдат интегрирани към първия отбор. Затова обаче трябва време, трябва база и от след 3-5 години ще има юноши готови за първия отбор.

4.Окончателно изплащане на старите задължения до края на 2015 година.

5.Генерална реконструкция на “Българска армия”, което зависи от правителството и министерството на спорта.