ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Златомир Загорчич сподели, че е много доволен от завръщането си в Ловеч. Новият треньор на "оранжевите" беше представен официално днес по обяд. Заги наследява на поста Христо Стоичков, който е на път да поеме ЦСКА. Натурализираният сърбин се договори с ръководството на Литекс и от първия ден на подготовката в понеделник започва работа с подписан дългосрочен договор.

"Връщам се с голяма амбиция и да се опитам с младите момчета да постигнем сериозни резултати, които да прилиягат на името на Литекс. А именно - да върнем тима в Европа", бяха първите думи на Загорчич при представянето му в Ловеч.

В щаба му влиза сръбският треньор Золтан Сабо, който е бил негов помощник във Войводина. В Литекс се очакват и още нови имена, които ще бъдат обявени в края на седмицата. За работата и формата на вратарите ще отговаря Здравко Букарица.

Не е изключено в щаба да попадне легендата на клуба Небойша Йеленкович, който със сигурност прекратява активната си състезателна кариера, след като получи тежка контузия през изминалия сезон. Сърбинът е чужденецът с най-много мачове в "А" група.

"Загорчич ни представи амбициозна програма и визия за развитие на нашия млад отбор и затова решихме да му гласуваме доверие. Той добре познава обстановката в клуба и знае отлично какво е да си част от Литекс. Конкретни цели не са му поставяни. Искаме тези таланти да се усъвършенстват във всички насоки и да станат добри футболисти, като същевременно се класират за евротурнирите", сподели президентът на клуба Трифон Попов.

От Литекс също така се похвалиха с първи два трансфера за лятото - Мирослав Манолов и Джемал Берберович.

28-годишният нападател беше привлечен от Черно море и подписа договор с "оранжевите" за 2 години.

Босненският национал пък се завръща в Ловеч, след като за последно се подвизаваше в турското първенство.

От ръководството на Литекс обявиха също така, че до няколко дни ще има още нови играчи, като те ще бъдат представени официално в четвъртък.

"Оранжевите" ще проведат лятната си подготовка на собствената си база в Ловеч, като до началото на новия сезон в "А" група ще изиграят 7 контролни срещи. Съперниците все още се уточняват и ще станат ясни до дни.