Ядосаните привърженици на "Ботев" (Пловдив), които снощи причакаха отбора да се прибере от Гоце Делчев след равенството 1:1 с Пирин, увериха Станимир Стоилов и Александър Александров, че няма да освиркват футболистите, въпреки трите поредни мача без победа.

Запалянковците разговаряха на висок тон с Мъри, Кривия и играчите, като дори са назовали имената на двама от избраниците на Стоилов, които повече не искат да виждат с фланелката на "Ботев" (Пд). Нежелани от феновете са бившите левскари Валери Домовчийски и Георги Сърмов. Домо вчера изпусна дузпа в Гоце Делчев, което явно още повече е настроило ултрасите срещу него.

Феновете се обединиха около мнението, че до оставки и кардинални проблеми не трябва да се стига.

Под натиска им Кривия и Мъри най-после разкриха каква е целта пред "Ботев" (Пд) този сезон - място в турнира Лига Европа, независимо дали това ще бъде постигнато чрез турнира за Купата на България или пък чрез класиране в Топ 3 на шампионата.

"Боли ни, както и вас", са отсекли пред феновете разочарованите Станимир Стоилов и Александър Александров.

Срещата снощи продължила почти час, като пред "Колежа" дори пристигнали пет патрулки, придружавани от два полицейски буса.

До сблъсъци и ексцесии не се е стигнало. Имало е само разговор на висок тон.

"Да не мислите, че ни е приятно да правим циркове. Просто искаме да разберем какво става с отбора и къде са проблемите", беснееха запалянковците, уверявайки "жълто-черните", че ще ги подкрепят отново и в следващия мач - срещу Литекс.

Както вече стана ясно, днес ще се състои среща на високо ниво в "Ботев" (Пловдив), като Станимир Стоилов сподели, че не се плаши от уволнение.

"Собственикът решава дали оставам", отсече Мъри след издънката в Гоце Делчев.

След срещата на сайта на привържениците bultras.com беше публикувано следното съобщение:

Над 100 бултраси влязоха в разговор с ръководството, футболистите и треньорите на "Ботев" (Пловдив) след равния резултат 1:1 с Пирин (Гоце Делчев). Пред официалния вход на "Колежа" феновете на най-стария отбор в страната се опитаха да разберат дали има проблеми в тима и на какво се дължи моментния спад в играта и неубедителното представяне в края на първата част на първенството и началото на втория полусезон.

Около час представители на повечето фракции на "BULTRAS" дискутираха открито със Станимир Стоилов и отбора това, което ги вълнува, като разговаряха поотделно с всички футболисти. Повечето "жълто-черни" фенове са на мнение, че драми не трябва да се правят, а по-бързо да се излезе от кризата, в която е изпаднал отбора. Треньорското ръководство и Управителния съвет на "Ботев" (Пд) трябва да вземат час по-скоро съответните мерки, които да вкарат отбора отново в правилния път.

Всички, които ги вълнува състоянието на пловдивския тим, и които бяха на импровизираната среща, се обединиха, че до оставки и кардинални проблеми не трябва да се стига. Доверието към клуба, спортно-техническото ръководство и футболистите стои на дневен ред, но е важно да се действа структурирано и всички живееще с "жълто-черната" идея, да гледат в една посока!

Нужни са резултати, които да върнат доверието на хората, а с тях и подкрепата, такава каквато бе през изминалото лято.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ