ЦСКА загуби от Литекс с 0:2 на стадион “Българска армия” на старта на пролетния дял на сезона. При завръщането в своя дом “червените” бяха тотални надиграни от младия тим на Христо Стоичков. Треньорът на “армейците” Миодраг Йешич допълнително съсипа развоя на мача с безумни смени, на които скочи целият стадион.

Стана ясна една от причините за загубата и трагичната форма на ЦСКА срещу Литекс – зимната подготовка. “Титан” кри цяла зима отбора в затънтени хотели в Турция, откъдето пристигаха резултати предимно 3:3. Изпълнителният директор Георги Илиев-Майкъла, който говори всекидневно, когато всичко е наред, вчера напусна стадиона 20 минути преди края на мача. След това призна, че част от играчите са искали среща с ръководството пет дни преди мача с Литекс. Футболистите поискаха светкавично връщане на кондиционния спец Роко Перота. Тарторите се оплакали, че се влачат като дробове по терена.

"За мен обаче това е признак, че не са били готови за срещата. Аз не бях в Турция, питайте Паро Никодимов. Само веднъж казах публично, че Йешич трябва да спре да прави по 8 смени в последните контроли", каза Майкъла./БЛИЦ