Христо Стоичков и Любослав Пенев, които не си говорят от близо една година, са имали продължителен разговор по скайп. Това съобщиха достоверни източници, приближени до двете легенди на българския футбол. Вестникът на народа предлага повече подробности на своите читатели във връзка с любопитната тема.

Любо първи направил опит за затопляне на отношенията, макар че първоначално Ицо не искал и да чува за него. Камо ли да седне и да си говорят.

Пенев успял да
открие скайпа
на Камата

и му изпратил покана за връзка. Първоначално такава не последвала. Едва след около месец Чичовото, какъвто е прякорът на бившия нападател, видял с изненада, че Стоичков го е приел сред абонатите си. Любо веднага звъннал на Христо и двамата за първи път си проговорили от месец май миналата година.

Как обаче е протекъл разговорът и как е завършил, можем обаче само да гадаем. Факт е обаче, че големите отпреди години приятели са осъществили най-после връзка. Припомняме, че Камата в момента живее и работи в Щатите – в местния град Маями, а Любослав Пенев си е в България и стои без работа.

Любо и Ицо неведнъж са разваляли взаимоотношенията си, но после са намирали начин да сложат край на пререканията си. Последната им свада беше преди почти една година. На 20 май 2016-а Стоичков организира пищен бенефис на Националния стадион „Васил Левски” по случай 50-годишния си юбилей. Сред поканените в шоу мача, на който присъстваха десетки световноизвестни звезди, беше и племенникът на Димитър Пенев. Нещо повече – Христо връчи на Любо 10 покани за хубави места в трибуните, за да ги раздаде на свои близки. Чичовото ги взе, но така и не се появи на мястото на голямото събитие.

Това адски много разочарова Стоичков, който изригна: „Тези, които ме излъгаха и не уважиха, съм ги задраскал. Вече им изтрих телефонните им номера от моя апарат. Всичко между тях и мен приключи!”. Ицо не уточни за кои хора става въпрос, но беше повече от ясно, че сред тях е Любослав Пенев. Както и мегазвездата на световния футбол Диего Армандо Марадона. Най-добрият аржентински футболист за всички времена също върза тенекия на Стоичков и не пристигна в София, въпреки че му

беше подготвен
частен самолет,

който да го доведе на наша територия.
Впоследствие Ицо влезе в  ръководството на ЦСКА. По покана на Гриша Ганчев той придоби част от акциите на „армейския” клуб, където е акционер и в момента. Любо пък продължаваше да е без работа, а след като миналата есен Христо Янев си подаде оставката като треньор на „червените”, той имаше готовност да заеме мястото му.

В разговор между босовете обаче Стоичков отсякъл пред Ганчев и другия важен човек в Борисовата градина – Юлиан Инджов, че са нищо на света не иска Любослав Пенев да се връща в ЦСКА. Не само като наставник, но и на какъвто и да е друг пост. Ицо даже заплашил, че ще се махне от клуба, ако бъдат предприети преговори с Любо без негово съгласие. Ганчев в крайна сметка предпочете да запази Стоичков и така и не звънна на Чичовото, с когото също е в добри отношения.

По-късно, след като и румънецът Едуард Йорданеску се раздели с треньорския стол в ЦСКА, Пенев отново се надяваше на компромис от страна на Христо. Но такъв не последва и босовете назначиха почти неизвестния сред феновете наставник Стамен Белчев. Сега обаче се пече нова рокада на стадион „Българска армия”...

Именно това била надеждата на Любо – че този път може и да опрат до него. Шанс му дава фактът, че Стоичков не го е отрязал, а е приел поканата му в скайп и двамата са разговаряли.

„Само това знаем. Че са говорили. Нищо повече. Любо мълчи, нищо не казва, макар и да сме го питали вече няколко пъти. Но Ицо е странен характер. Фактът, че се е чул с Любослав Пенев, не означава, че му е простил и че са се сдобрили”, признават от обкръжението на Пенев.
ГЕОРГИ МАКРИЕВ/ШОУ