Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов даде пресконференция, на която разясни какви са вариантите за доиграването на сезона в efbet Лига. На брифинга присъстваха медийният директор на футболната ни централа Христо Запрянов и шефът на СТК Неделчо Михайлов.

"По принцип има два варианта, но на практика е невъзможно да доиграем целия сезон. На теория може, но трудно ще се случи. Реалният вариант е да се доиграе редовният сезон с последните два кръга и Купата на България", каза Костадинов.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Нашето предложение е отборите от Първа и Втора лига да плащат по-малки съдийски такси. По този начин ще помогнем на клубовете. Не е много, но на този етап може да направим това. Общо се намаляват с 23%. Ще предложим на ПФЛ, защото, както знаете, всеки клуб има такса членство, да бъдат намалени за следващия сезон. Това са първите две мерки, които мислим да направи и ще ги направим", каза още Костадинов.

"На година БФС отделя повече от 1,5 млн. лева за аматьорски и детско-юношески футбол. Тази година е увеличим помощта. Ще има и много топки, които ще дарим на клубовете от трета лига надолу. Ще продължим традицията да осигурим официална топка за Първа лига, както и на Втора лига. Това ще продължи, въпреки някои трудности", допълни още вицепрезидентът на БФС.

По-рано БЛИЦ съобщи, че БФС ще облекчи финансово клубовете. Вижте как - ТУК!