Кметът на Каварна Цонко Цонев заплаши, че Калиакра може да бойкотира предстоящия домакински мач с “Левски”. Цонев направи изявлението на срещата на малките клубове в “А” група в Двореца на децата в София.
 
Ръководството на Калиакра протестира срещу назначението на съдията Ивайло Стоянов за двубоя между Черно море и ЦСКА. Петричанинът се изложи по време на срещата между каварненци и Славия (0:1) от 16 кръг. Според Цонев реферът няма да се справи с двубоя на “Тича”.

“Този съдия може да взриви мача във Варна. Правя го за доброто на Черно море и ЦСКА, за техните фенове. Даваме срок на Костадин Костадинов до петък да смени наряда за двубоя на “Тича”. В противен случай Калиакра няма да излезе за мача с "Левски. В първия кръг той ни ощети жестоко срещу Славия, но сега пак получава наряд", заяви кметът на Каварна.
 
Бойкот от страна на Калиакра на мача с “Левски” ще бъде във вреда на БФС, който трябва да плати неустойка от 200 000 лева на телевизията, държаща правата за излъчване на мачовете от “А” група./БЛИЦ