Калиакра очаква на проби сина на легендарния либерийски нападател и носител на "Златната топка" Джордж Уеа. Той носи името на баща си и също като него играе на позицията централен нападател. Преди седмица Уеа-младши бе на проби в Светкавица, но напусна тима по собствено желание.

"Искаме да засилим много конкуренцията в атака и основно за тази фаза вземаме играчи на проби. В защита привлякохме Ангел Маджиров. Доволен съм, с него ще подпиша тази седмица. В атака следващата седмица идва на проби Джордж Уеа-младши. Очакваме и едно момче от Стара Загора. От всички дошли на проби трябва да изберем двама", заяви треньорът на Калиакра Радостин Трифонов.

Избраниците му днес загубиха първата си контрола за годината, след като отстъпиха с 2:3 на румънския втородивизионен Калатис (Мангалия) на собствен терен.

"Харесах начина, по който водехме мача - топката долу, с разигравания, комбинации - създавахме положения. Пробвахме трима нови играчи и трима юноши. След като те влязоха в игра, отборът се разбалансира и започнаха проблемите", каза пред БТА Трифонов.

"Харесаха ми като цяло новите, стараха се момчетата. Не мога да кажа, че съм много доволен от играта им, но не съм и недоволен. Ще ги наблюдаваме още седмица и тогава ще решаваме. Съжалявам, че допуснахме груби грешки, които доведоха до обрат в резултата. Все още ги допускаме, трябва да ги чистим. Заради такива грешки губим мачове. Така стана и днес - съперникът без положения ни вкара три гола", каза още треньорът на Калиакра.