Калиакра едва събра 14 играчи за предстоящото гостуване на Добруджа в мач от 28-ия кръг на Източната “Б” група. Отборът трябва да победи на всяка цена, за да се надява на промоция в елита догодина. Преди кръга Калиакра е на трето място с мач по-малко от първия Несебър и втория Дунав. В сряда Калиакра падна от Черноморец (Поморие) в полуфинал за купата на България и загуби не само шанс да играе на финал в турнира, но и основни футболисти. Наказани са четирима - защитниците Детелин Димитров, Иван Райчев и халфовете Георги Станчев и Стоян Стефанов. Контузени са Филип Флоров и Деян Каталиев.

“След злощастното отпадане от Купата на България трябва да изпълним на всяка цена другата си цел - влизане в "А" група”, заяви изпълнителният директор на Калиакра Венцислав Василев.
Мачът за Добруджа също е много важен, тъй като тимът е застрашен от изпадане. Гостите ще бъдат подкрепяни от 50 фенове. На стадиона в Каварна пък се очакват 2000 зрители.

В друг мач от Източната “Б” група лидерът Несебър посреща финалиста за купата Черноморец (Поморие). Треньорът на домакините Георги Василев ще разчита на умората на гостите от Поморие. Гочето ще разчита на всички футболисти, а Петър Хубчев няма да може да използва Малин Орачев и Любомир Божанов./БЛИЦ