Кметът на Каварна Цонко Цонев сподели, че не може нищо да направи и ще се съобрази с наредбите. Както е известно, той заплаши, че ще се разрази голям скандал заради отложения мач на отбора му срещу Литекс. Вчера Спортно-техническата комисия обяви решението си, че срещата няма да се играе тази събота, както е по програма. Причината са четиримата играчи на "оранжевите", които са ангажирани с младежкия национален отбор - Илия Миланов, Александър Цветков, Момчил Цветанов и Георги Mиланов. Последният обаче не отпътува днес за Австрия, тъй като е контузен.

Утре от 19:00 часа селекцията на Михаил Мадански гостува в Нойщад за евроквалификация, а триото от Литекс е много важно за държавния ни тим.

"Нищо не мога да направя в случая. Спазваме наредбите. А в тях пише, че ако даден отбор има повече от двама национали, мачът му се отлага. Лошото обаче е, че новината дойде от Ловеч, а не от БФС. Сега сигурно Литекс ще обявят и датата, на която ще играят срещу нас. Те явно сами вземат решенията. Все още никой не ни се е обадил, за да ни уведоми или поне да поискат нашето мнение", коментира Цонев пред БЛИЦ.

"Чакаме ги да предложат някоя дата и ще видим дали ще се съгласим. Само не искаме да идват през декември, защото тогава времето ще е лошо и теренът няма да е добре подготвен", добави кметът на Каварна.