Калиакра приключи участието си в турнира Албена Къп 2012 с победа над румънския Калатис (Мангалия). В среща от Група 2 за определяне на класирането от 4-то до 6-то място тимът от Каварна надигра румънците с 2:1 и оглави втората половина на таблицата.

Втородивизионният отбор от северната ни съседка, който се бори за оцеляване, надигра през първото полувреме селекцията на Радостин Трифонов. Гостите от Мангалия пресираха домакините в половината им, защитаваха се умело, организираха бързи контраатаки. При една такава ответна акция капитанът на румънците Калатис Барду бе изведен на върха на атаката и с нисък плътен удар вкара топката в мрежата на Мирослав Григоров - 0:1.

Попадението даде самочувствие на момчетата от Мангалия, които досега имаха само една спечелена точка на турнира, и заредиха комбинации, при три от които можеха да удвоят резултата.

Четири минути преди почивката Джунейт Яшар центрира от ъглов удар и защитникът Павел Ковачев вкара с глава за 1:1.

След почивката футболистите на Калиакра създадоха две чисти голови положения. При едно от тях - в 58-ата минута, нападателят Илиян Чавдаров с красив удар извън наказателното поле вкара за крайното 2:1.