Калиакра записа първа победа в шампионата през годината. Тимът на Цонко Цонев излъга Академик (Сф) като гост с 1:0. Победното попадение реализира Георги Станчев в 78-ата минута. След този мач ситуацията в дъното на класирането се заплете. Двата тима са с по 20 точки в опасната зона на 13-ото и 14-ото място.

В първия половин час на мача гостите от Каварна стояха по-добре на терена, но халфовете и нападателите не успяваха да се разберат при последния пас. В 31-ата минута Стойко Сакалиев центрира опасно към Ивайло Димитров, но Господинов се намеси добре.

Второто полувреме продължи като първото – без интересни положения. В 64-ата минута Енцо Малинди пропусна на празна врата. В 78-ата минута Калиакра вкара за 1:0. Голът бе дело на Георги Станчев. Малко след това резервата на ”студентите” Аспарух Василев не успя да изравни, като стреля от добра позиция в аут.

За Калиакра това бе първи успех от 20 ноември миналата година, когато би Созопол с 1:0 в мач от турнира за Купата на страната. Ситуацията с Академик не е много по-добра, като столичния тим има само една победа в последните си шест мача.

АКАДЕМИК - КАЛИАКРА 0:1
0:1 Георги Станчев (78)

akademik_sofia.jpg
АКАДЕМИК: 33.Борислав Стойчев, 15.Маркос Бонфим (53 - Органиста), 5.Пиер Мбемба, 16.Иван Иванов, 6.Петър Кюмюрджиев, 2.Никола Асенов, 19.Михаил Петров (72 - Редовски), 13.Юлиян Петков, 9.Ивайло Димитров, 17.Енцо Малинди (67 - Василев), 8.Стойко Сакалиев
Резерви: 85.Емил Михайлов, 22.Сержо Органиста, 4.Иван Редовски, 18.Кирил Динчев, 10.Аспарух Василев, 14.Любен Николов, 11.Едис Селимински

kaliakra.jpg
КАЛИАКРА:
12.Йордан Господинов, 3.Мартин Димов, 5.Антон Димитров, 15.Антон Петров, 25.Александър Събев, 7.Лъчезар Балтанов, 8.Ивайло Раденцов, 10.Николай Петров, 11.Диан Кателиев (63 - Марков), 23.Георги Станчев (79 - Русев), 9.Иван Александров
Резерви: 1.Цветан Димитров, 30.Милен Бонев, 6.Майкъл Тевия, 17.Георги Кичуков, 18.Десислав Русев, 20.Марко Марков

София, стадион "Славия"
Съдия: Антон Генов
Жълти картони: Лъчезар Балтанов (Калиакра)

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
23 - Георги Станчев получава топката в наказателното поле на Академик, но се забавя с подаването към Иван Александров, бранител на домакините чисти в предни позиции. 
25 - Диан Кателиев подаде на Георги Станчев, който отново се забави с изстрела към вратата и защитниците на Академик му отнеха топката.
31 - Вратарят на Калиакра Йордан Господинов лови насочената от Стойко Сакалиев топка към Ивайло Димитров.
43 - Ивайло Димитров центрира към Маркос Бонфим, защитник на гостите чисти топката.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
64 - Пропуск на Енцо Малинди. Нападателят на Академик бе изведен от Михаил Петров, но не успя да вкара в опразнената врата на гостите от Каварна.
78 - topka.jpg ГОЛ! Калиакра повежда в резултата - 0:1! Георги Станчев се разписва във вратата на Академик.
80 - Аспарух Василев нахлу в наказателното поле на гостите, стреля, топката премина на сантиметри от страничната греда.
90 - край на мача