Калиакра проведе на стадиона си в Каварна първото занятие от предсезонната си подготовка. Старши треньорът Димитър Трендафилов изведе на терена 24-има играчи. Единственото ново попълнение засега е само Пламен Христов, който идва от Видима-Раковски (Севлиево).

Младежкият национал идва при по-големия си брат Християн Кожухаров, който също защитава цветовете на Калиакра. Отборът ще се готви изцяло в домашни условия и няма да участва в турнира "Албена къп", срещи от които до миналата година се играеха и в Каварна. Клубното ръководство е уговорило пет контролни срещи, първата от която е на 25 януари с Черно море във Варна.

"Започваме подготовка с нетърпение след дългата пауза и желание да затвърдим позицията, която извоювахме през есента в първенството на "Б" група. Пожелавам си да нямаме контузии по време на подготовката, защото тя е основа за успешното ни представяне в шампионата, каза пред БТА Митко Трендафилов.

Той посочи, че отборът е добре комплектуван и новите попълнения ще бъдат не повече от трима-четирима млади футболисти, които имат качества и могат да вдигнат нивото на основната група. По думите му се търсят ляв защитник, вътрешен и външен халф, за да засилят конкуренцията. Свещеник отслужи водосвет за здраве на играчите и успех през пролетния полусезон, освети и новия клубен автобус.