Втородивизионният Калиакра започна подготовката за пролетния сезон с 19 футболисти, трима от които на проби. От състава, който игра в "Б" група през есента, напуснаха петима играчи.

"За една седмица ще пробваме халф, нападател и крило - млади момчета, с които ще подпишем договори, ако паснат на отбора", каза треньорът Радостин Трифонов.

Янчо Андреев замина за Турция, за да подсили четвъртодивизионния Едирне (Одрин). Поради тази причина в основния състав е привлечен юноша от клуба, а ще се търси и един защитник.

"Не искам да привличаме състезатели, за да ги държим на пейката. Желанието ми е, ако вземем някой футболист, той при всички случаи трябва да е на нивото на останалите момчета", добави наставникът на Калиакра.

Спортно-техническото ръководство се е ориентирало по-скоро към привличане на перспективни местни юноши, отколкото към "застаряващи" бивши футболни звезди. По икономически съображения подготовката на Калиакра ще премине изцяло в домашни условия, като от Каварна отборът ще пътува единствено за приятелски срещи и за турнира "Албена къп". До началото на първенството на "Б" група тимът трябва да изиграе пет контроли и четири турнирни мача на "Албена къп".