Дошлият на проби в Левски уелски нападател Рамон Калисте разказа за себе си след първото си занимание на "Герена". Както е известно, юношата на Манчестър Юнайтед през лятото бе тества от Любослав Пенев, но бе отпратен от ЦСКА. По този повод 23-годишният юношески национал на Уелс сподели, че "армейците" са направили голяма грешка.

"Чувствам се добре след първата си тренировка с Левски", заяви Калисте, който в неделя ще бъде изпробван от Ратко Достанич в контролата с Цървена звезда.

"Прекарах юношеските си години в Манчестър Юнайтед. Преминах на "Олд Трафорд", когато бях на 14 и останах в клуба почти 6 години. След това отидох в Ливърпул, където играх една година. След престоя си при "мърсисайдци" преминах в Скънторп, когато бяха в Лига 1. Спечелихме първенството и се класирахме в Чемпиъншип. Тогава обаче бях измъчван от контузии и не продължих договора си с този клуб. Миналата година играх в Кембридж, а сега съм на проби в добър отбор, какъвто е Левски", сподели Калисте.

"Счупих крака си и тази травма ме задържа извън терените близо 8 месеца. В шест от тях нямах отбор и този сезон не съм играл никъде. Единствено тренирах с един тим от Конференцията и чаках своята възможност, защото не исках да играя там. Искам да се боря за място в националния отбор на Уелс, преди бях във формацията до 21 години, където записах 10 участия. Ако искам да бъда част от националния тим на страната си, трябва да играя за добър отбор като Левски", добави още уелският нападател.

"За втори път съм в България. Имах пробен период и в ЦСКА. Всичко премина много добре. Любослав Пенев бе казал на мениджъра ми Емил Данчев, че е останал доволен от мен. Искаха обаче да продадат някой и тогава да ме привлекат. Мисля, че тогава един от техните футболисти замина за Русия. Чаках, чаках, но накрая се класираха за Лига Европа. Смятам, че ЦСКА направи голяма грешка, но това е футболът", продължи Калисте.

"В момента съм свободен агент и няма проблем да подпиша с Левски, ако ме харесат. Обратният ми полет е в понеделник. Надявам се дотогава да тренирам добре и да играя срещу Цървена звезда в неделя. Мога да бъда добра опция за Левски в нападение. Видях в интернет, че отборът има нужда от голове и вярвам, че мога да вкарам така нужните попадения. Вярвам, че мога да реша този проблем", демонстрира самочувствие юношата на Манчестър Юнайтед. /БЛИЦ