Сериозни кадрови проблеми налегнаха съперника на Левски в Лига Европа - Калмар. Оказа се, че шведите нямат вратар, който да застане на вратата срещу "сините". Реваншът от третия квалификационен кръг на Лига Европа е в четвъртък от 20:45 часа на стадион "Георги Аспарухов". Първият мач в Швеция завърши без победител - 1:1, и всичко ще се решава на "Герена".

Медиите в Швеция информират, че треньорът Нане Бергстранд се е видял в чудо, тъй като е принуден да разчита на третия вратар. Титулярят Петер Васто, който пази срещу Левски, както и Етрит Бериша, са контузени. И двамата отказват да пътуват за София, тъй като не искали да усложнят травмите си.

При това положение Бергстранд има на разположение единствено Златан Азинович. Третият вратар, който е на 22 години, пази вчера при загубата с 1:3 от ИФК Гьотеборг, като е показал доста слаба форма. Азинович дори бе определен от шведските медии за провал на мача.

Както по-рано ви информирахме, роденият в България Емин Нури твърдо отпада от състава на Калмар и за реванша на "Герена". Аут са още Паулус Араюри и Даниел Собраленсе. Полузащитникът Тобиас Ериксон пък се оплаква от болки в коляното, но се очаква да е на линия за мача в четвъртък. /БЛИЦ