Калоян Чакъров е новият старши треньор на Етър (Велико Търново), а целта пред мъжкия отбор е първото място през новото първенство на Северозападната „В” група. Снощи президентът на тима Александър Нанков е говорил с досегашния наставник Сашо Ангелов и му е съобщил за рокадата.

„Основната задача за нас е влизане в „Б” група. Разговорите ни с г-н Панов бяха много ползотворни, гарантирано ни бе обезпечаване от общината и от спонсори. Поставихме му въпроса и за терена в Дебелец, който ще бъде възстановен след потопа и отборът ще тренира отново там. Решено бе представителният отбор да има нов старши треньор и това е Калоян Чакъров, като изборът му е общ. Лично аз го познавам от много години - още от Радиотехникума, където бяхме съученици. Калоян е човек с опит и познания у нас и в чужбина. Той е много амбициозен и има визия за бъдещето на отбора”, коментира Александър Нанков. Основната част от отбора ще се запази, като ще бъдат привлечени и нови футболисти, а Чакъров вече работи по новата селекция", обяви Нанков днес.

„Радостен съм, че отново съм в Етър. Работата ми започна преди време и сега ще продължа със същия ентусиазъм. Осъзнавам цялата отговорност, защото това е Етър! Очаквам да успеем да се обединим ръководство, щаб, фенове, общественост, в едно– мястото на Етър е сред професионалистите.

Трябва да направим отбор, който да отговаря на нивото и високите цели. Все още не сме закъснели с времето, въпреки че е възможно някои от досегашните играчи вече да са в други отбори. Но ще разберем кой държи на „виолетовия” дух. Ще има и нови попълнения. Само хора, заинтересовани морално, ще бъдат добре приети при нас”, каза от своя страна Калоян Чакъров.