Една от легендите на българския футбол Христо Стоичков отваря нова страница в кариерата си с назначаването му на поста спортно-технически директор на руския Ростов. Идната сряда носителят на "Златната топка" ще пътува до Русия, за да подпише договора си с клуба, въпреки че двете страни се договориха още в Австрия. Засега все още не е ясно какъв ще бъде срокът на договора на Камата с руския тим.

Един от първите трансфери на Ицо в ерата му край Дон най-вероятно ще бъде с играч от родната “А” група. Руският тим е хвърлил око на звездата на “Левски” Дарко Тасевски и Стоичков ще съдейства максимално за евентуалното осъществяване на трансфера, съобщава “Стандарт”. Мачът с Амкар (Перм), който "Левски" игра късно снощи, може да се окаже бенефис за македонеца. Очакваше се той да бъде наблюдаван от треньора Сергей Балахинин. Той търсел играч на този пост, който да подсили тима.

Ростов се оглежда и в Маркиньос от ЦСКА. Новият тим на Ицо има нужда от нови попълнения, за да запази мястото си във Висшата лига. В Ростов ще потекат милиони, след като града е един от домакините на Мондиал 2018. Клубът строи нов супермодерен стадион и летище. /БЛИЦ