Треньорската кариера на Христо Стоичков го прати в класация за провалилите се велики футболисти. След загубите на Диего Марадона и Аржентина от Бразилия (1:3) и Парагвай (0:1) “Евроспорт” прави класация на най-зле представящите се легенди на футболната игра. 

В челната петица освен българина са още Брайън Робсън, Джон Барнс, Боби Чарлтън и Тони Адамс. Извън топ 5, но достойни да бъдат споменати според изданието са Били Райт, Марко ван Бастен, Юрген Клинсман, Лотар Матеус, Питър Шилтън, Греъм Сунес, Боби Мур, Тери Бъчър, Дейвид Плат, Алън Бол и Алън Шиърър.

Текстът за Стоичков е следният: "Най-сходен със ситуацията на Марадона е Христо Стоичков. Той започна директно като селекционер на българския национален отбор, в който изпъкваше като играч. Също като Марадона, Стоичков е бивша звезда на Барселона и е идолизиран в своята родина, но търпението на феновете към него бързо се изчерпа, след като трите му години начело на националния тим се превърнаха в бедствие. Списъкът с неговите престъпления включва вина за преждевременното отказване на трима играчи, започването на мач във формация 2-4-4, червен картон заради спор с рефер и обвинение за уреждане на мач към Румъния.

Резултатите, постигнати от него бяха постоянно слаби и през 2007 година най-накрая се оттегли. Пое Селта (Виго), в испанската втора дивизия, с думите: "Не вярвам в тактиката", а шест седмици по-късно бе уволнен. Това лято застана начело на отбора от Южна Африка Мамелъди Съндаунс и чакаме със затаен дъх да видим как ще се справи.”/БЛИЦ