Христо Стоичков защити съотборниците си от златното поколение, което изведе България до четвъртото място в света на Мондиала в САЩ`94. Камата назова имената на няколко от героите, като обяви, че те са били цапани с черно мастило. Легендата на българския футбол обаче не назова Борислав Михайлов, с който са в конфликт.

"Нашето поколение имаше големи фигури като Емо Костадинов, Любо Пенев, Наско Сираков, Данчо Лечков, Трифон Иванов, Краси Балъков. Това са все футболни икони, които ще останат в историята на българския футбол. А всеки ден някой се опитва да ги цапа с черно мастило", сподели Камата в предаването "Денят отблизо" по БНТ 1.

"Като дете футболен идол ми беше Кевин Кийгън. В края на 70-те години си мечтаех и аз един ден да взема "Златната топка" като него. Друг велик футболист беше Мишел Платини. В Дрийм тима на Барселона бях все с големи играчи. Най-големият централен нападател на своето време беше Ромарио. Този човек вкарваше отвсякъде. Ван Бастен и Гулит също трябва да ги спомена", продължи Камата.

"Нов Стоичков? Да се надяваме, че един ден ще има такава личност и такъв футболист, който ще тръгне от малка България. Имаме страхотни диаманти, но полирането им е трудно. Лесно е да хвърлиш пари за някой, който не знае къде е България на картата и не знае какво значи фланелката", добави Стоичков, който на 8 февруари навърши 47 години.