Капитанът на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров заяви, че е провел разговори с хората от новото сдружение "Заедно за Локомотив", което ще поеме управлението на клуба. Таранът посочи, че те са го уверили, че нещата на "Лаута" ще се оправят.

"На няколко пъти ми идваше да си тръгна. След това обаче осъзнавах, че ако го сторя, ще ме последват още момчета и това щеше да е краят на този Локомотив. Ние като полуфиналисти за купата не успяхме да намерим спонсор и инвеститор, а си представете какво би било, ако отборът изпадне. Държа да завърша кариерата си на "Лаута" и изпълнявам думите си. Не бързайте да ме пенсионирате, има още какво да дам на тима. Дано само нещата потръгнат. Срещах се с хората, които ще поемат управлението. Те ме увериха, че нещата в Локо ще бъдат по-добре, че се нареждат. Реших да им се доверя", каза Камбуров.

От сдружение "Заедно за Локомотив", чийто председател е Николай Неделчев, пък обявиха, че не спират да търсят сериозен инвеститор. "Водим разговори в тази насока и в България, и в чужбина. Искаме не само да намерим хора, които да осигурят финанси, но и да имат амбиции да развиват клуба, а не той само да оцелява", казаха от организацията.