Нападателят на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров се изказа остро срещу начините за правене на селекция в националния отбор на България. Звездата на "смърфовете" получи наградата на за играч на XII кръг в анкетата на Пресклуб България, но не говори само за клубния си тим.
 
Камбуров нападна БФС и заяви, че в момента се викат не играчите в най-добра форма, а онези, които са препоръчани от президентите, които членуват в Изпълкома на БФС. Камбуров даде за пример Александър Тунчев, който е капитан на ЦСКА и показва добра форма през сезона, но не е в националния тим.
 
"Малко болна тема е националният отбор. Избягвам да я коментирам. Доста президенти, които са в Изпълкома, се опитват да налагат свои играчи. Националният отбор не е нито на Литекс, нито на Славия, нито на Локомотив (София). По принцип говоря за всички, просто тези клубове ми дойдоха на устата. Не трябва да се викат хора, само защото някой президент се е обадил на Боби Михайлов", заяви Камбуров.
 
Той изрази задоволство, че ситуацията в Локомотив (Пловдив) на игрово и организационно ниво се е стабилизирала и обеща да помага на "смърфовете" да запазят мястото си в "А" група.