Звездата на Локомотив (Пд) Мартин Камбуров донесе победата над Славия с 2:0 в мача от 10-ия кръг на "А" група. С двете си попадения ветеранът вече има 159 гола в елита.

Нападателят, който съвсем скоро ще навърши 35 години, вече се изкачи на осмата позиция в това престижно подреждане. С второто си попадение изпревари Петър Михтарски, който е вкарвал с екипите на "Левски", ЦСКА и Пирин и има 158.

Съвсем скоро капитанът на "железничарите" може да изкачи и нови висини. Следващият пред него е легендата на Черно море Стефан Богомилов, който има на сметката си 162 попадения.

На шестата позиция в това класиране е легендата на родния футбол Никола Котков със 163 гола. Последен в Топ 5 е Пламен Гетов със 164, така че влизането в петицата за Камбуров е напълно възможно до края на сезона.

Лидер по попадения в "А" група за всички времена е Петър Жеков с 253 гола за Берое и ЦСКА. Далеч назад е вторият Наско Сираков със 196, отбелязани с екипите на "Левски", Славия и Ботев. Трети е Динко Дерменджиев със 194, а четвърти е Христо Бонев със 185.

"Мисля, че се приспособихме по-добре на тежкия терен. Успяхме да си използваме положенията. Вкарахме два и изпуснахме още положения. Закономерно победихме", заяви Камбуров.

Попитан за реакцията му след първия гол към старши треньора Христо Колев, Мартин Камбуров заяви: „Не само след гола, моето мнение е ясно. Ние се познаваме от доста време. Ние сме приятели на първо място и след това ми е треньор. Опитаха се да ни вкарат в интрига.

Показахме днес желание борба. Мисля, че с новите попълнения конкуренцията ще е по-голяма и ще има още качество. Надявам се на още по-добри резултати.

С Венци още като играех в Дубай сме се виждали. Имаме добри отношения. Нормално е да има престрелки преди мача, Просто ми се искаше да бием. Труден отбора са Славия. Добър отбор и класирането го показва", каза още той.

За Емил Гъргоров, Камбуров заяви: „Той е доказал се футболист и с неговото привличане, и на Стефан Велев нивото на отбора ще се вдигне със сигурност.“


"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015