Нападателят на Локо (Сф) Мартин Камбуров бе обявен за най-продуктивният футболист от всички първенства на Стария континент. Това сочи проучване на една от най-големите и актуални бази данни, специализиращи във футболна статистика – IMScoutring, собственост на футболния агент Пини Захави.

Само за 6 кръга от подновяването на първенството нападението на Локо се развихри и заби 20 гола, средно по 3,33 на мач. Половината от тези попадения са дело именно на Камбуров. Нападателят е играл по 90 минути във всичките 6 мача.

Сметките в уебсайта на Пини Захави показват, че нападателят на Локомотив София вкарва на всеки 54 минути. С трите гола във вратата на Левски Мартин се изравни с водача в листата на голмайсторите Дормушали Саидходжа, който се нарежда на 28-о място в класацията на IMScouting. И докато Камбуров не спира да бележи и може да постави рекорд, като стане голмайстор на "А" група само с половин сезон, формата на Дормушали Саидходжа пада.

Камбуров набързо оглави класацията за най-ефективен голмайстор в европейските първенства. Той изпревари нападателя на Барселона Самюел Ето*О, който остана трети. Камерунецът вкарва на всеки 60 минути за Барселона. Втори е Марк Янко от австрийската Бундеслига. Далеч по-назад са Златан Ибрахимович от Интер и носителят на Златната топка за 2008 г. Кристияно Роналдо. Шведът е 17-и, а португалецът едва 27-и. /БЛИЦ