Берое победи с 2:0 Ботев (Пловдив) в Битката за Тракия. Мартин Камбуров вкара своя пети гол от началото на сезона и за пореден път наказа "канарчетата". Другото попадение бе дело на Иван Минчев. Ботев завърши мача с намален състав, след като Костадин Ничев получи червен картон в 52-ата минута.

Берое бе по-добрият отбор и логично стигна до успеха. Първото полувреме завърши без гол, но домакините могат да съжаляват за пропуснатите възможности.

В началото на второто полувреме Ничев събори в наказателното поле нападател на Берое и съдията го изгони, а след това посочи бялата точка. Камбуров бе безпощаден от дузпата и откри резултата. 

В 83-ата минута обсадата на наказателното поле на "жълто-черните" донесе нов гол за Берое. Центриране на Иван Минчев тупна на границата на вратарското поле, атакуващите футболисти в зелено-бяло се разминаха с топката, но и Аргилашки не успя да я спре - 2:0.

При този резултат завърши и срещата. Камбуров вече има 222 попадения в родния елит и се доближи на 31 гола от лидера във вечната ранглиста Петър Жеков.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020