Голмайсторът на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров сподели, че целта пред отбора е участие в Лига Европа, като според него по-реалният вариант е това да се случи през турнира за Купата на България.

„Най-важното е да се предпазим от контузии, особено сега в началото, когато само след 2-3 тренировки ще вземем участие на този турнир в Испания. Там трябва да играем със сериозни съперници и затова казвам, че трябва да се предпазим от евентуални контузии. Надявам се да влезем по-добре в първенството за разлика от лятото, когато в движение сглобявахме нов отбор. През есента играхме на приливи и отливи, но постигнахме нелоши резултати, с които изпълнихме зададената ни цел. Дано след като свърши първият етап на първенството и получим нова цел, да изпълним и нея“, сподели Камбуров на пресконференцията на "Лаута" преди първата тренировка за 2014 година.

"Не мисля за спечелването на голмайсторския приз, но ако ми се удаде тази възможност, защо да не вдигна статуетката? Все пак по-важно е как ще върви Локомотив, отколкото моето класиране при голмайсторите на първенството. Реалната ни цел е чрез турнира за Купата на България да стигнем до участие в Лига Европа. Уважавам отбора на Добруджа, с който играем на четвъртфинал, но ако ги отстраним, то на полуфинала е въпрос на два мача, с които можем да стигнем до финала на турнира", добави голмайсторът на Локо (Пд).