Нападателят на Локо (Сф) Мартин Камбуров бе избран за Футболист на футболистите в осмото поредно издание на анкетата на асоциацията на българските футболисти. Негови подгласници останаха Александър Александров – Алекс от Черно море и Георги Иванов от Левски. В допитването участваха всички футболисти от "А" и "Б" групите, а в гласуването се включиха 820 от 880 имена.

За най-добър млад футболист бе определен нападателят на Пирин Спас Делев. Негови подгласници останаха талантите на ЦСКА Александър Тонев и Иван Иванов, като и тримата бяха наградени от Красимир Балъков.

За треньор на сезона изненадващо бе определен Станимир Стоилов. Негови подгласници са наставниците на Черноморец Краси Балъков и на Черно море Никола Спасов. В тройката не попадна треньорът на Левски Емил Велев, който изведе "сините" до шампионската титла. На церемонията не присъства нито един представител на тима от "Герена", като Гонзо се извинил, че е на възстановителни процедури.

За проявено мъжество и характер наградата спечелиха футболистите на Ботев. "Канарчетата" играха без пари през месец декември, а и през целия сезон не получаваха редовно заплати.

Дългогодишният национален вратар Здравко Здравков получи наградата за цялостен принос на футболната игра.

На церемонията присъства почти целият футболен елит начело с легендата Христо Стоичков. Президентът на БФС Борислав Михайлов не успя да дойде, но в залата бяха още Вальо Михов, Дончо Донев, Стойчо Стоилов, шефката на ДАМС Весела Лечева, Краси Балъков, Емил Костадинов, Александър Станков и други.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Най-добър млад футболист:
1.Спас Делев (Пирин)
Подгласници – Александър Тонев (ЦСКА), Иван Иванов (ЦСКА)

Най-добър треньор:
1.Станимир Стоилов (Литекс)
Подгласници – Красимир Балъков (Черноморец), Никола Спасов (Черно море)

Най-проспериращ млад футболист
Станислав Манолев (Литекс)

За проявено мъжество и характер
Отборът на Ботев

За кавалер на честната игра
Отборът на Сливен

За цялостен принос на футболната игра
Здравко Здравков

Досегашните победители в анкетата "Футболист на футболистите":

Сезон 2001/02 Владимир МАНЧЕВ (ЦСКА)
Сезон 2002/03 Велизар ДИМИТРОВ (ЦСКА)
Сезон 2003/04 Мартин КАМБУРОВ (Локо Пд)
Сезон 2004/05 Христо ЯНЕВ (ЦСКА)
Сезон 2005/06 Даниел БОРИМИРОВ (Левски)
Сезон 2006/07 Христо ЙОВОВ (Левски)
Сезон 2007/08 Георги ХРИСТОВ (Ботев Пд)
Сезон 2008/09 Мартин КАМБУРОВ (Локо Пд)