Нападателят на Локо (Сф) Мартин Камбуров за пореден път обясни защо не е викан в националния отбор.

“Всичко е ясно, докато Станимир Стоилов е треньор, аз няма да бъда повикан в националния отбор. Приключих с тази тема, няма какво повече да се коментира постоянно. Вярно е, че имах предложение от Левски от страна на Наско Сираков и Стоилов. Отказах поради причини, които съм сметнал за обективни. Аз не съм от тези футболисти, които тичат само и само, за да са в ЦСКА или Левски. Всеки човек има цена и самочувствие и достойнство. Отказах им, но не би трябвало това да е причината, 2-3 години по-късно да не бъда викнат в националния отбор”, каза Марто Камбуров при награждаването си за играч на месец септември. Нападателят днес навършва и 29 години.

“Не е вярно, че нямам качества и самочувствие да играя в грандовете. Още утре мога да отида в ЦСКА или Левски. Имам договор с Локомотив, г-н Гигов се държи коректно с всички играчи. Ако има добра оферта за мен, тогава ще се седне да се говори, но засега си играя и това е”, допълни голмайсторът.

“Не казвам, че първенството ни е много силно, напротив, няма юноши, няма млади, но е смешно да се каже, че националният отбор е зле заради вътрешното първенство. Ето и сърбите нямат класно първенство, но са на Световното нали. Не са виновни българските футболисти и момчетата, които играят в “А” група за представянето на “А” тима ни. Нали всички играят в Германия, Англия, Русия. Не би трябвало футболисти от местното първенство да обират най-големите негативи”, добави още Камбуров.

“Децата няма къде да ритат, играят на сгурия. Кривия е прав, ние сме вече на по 29-30 години и няма кой да ни смени, никой не идва отдолу. Някои хора много се огледаха в българското първенство, че било трагично, но това звучи смешно. Все пак имаме два отбора в Лига Европа, не е чак толкова лошо за нашия стандарт. Виждаме Сърбия, и те нямат отбор в Шампионска лига, в Лига Европа също се представят колебливо, но се класираха на световното първенство”, завърши Камбуров./БЛИЦ