Охранителна видеокамера, която е монтирана в един от ъглите на Джумая джамия в Пловдив, е заснела феновете на "Ботев", които са потрошили прозорците на храма към 1 часа през нощта.

"Ще дадем записа в Четвърто РПУ. Очаквам отново да дойдат на оглед", каза пред gustonews председателят на джамийското настоятелство Ашим Асан.

Засега са задържани деветима души в ареста за хулиганство. Запалянковците са били част от група от около 50 мъже, които влезли в нощен клуб "No Sense" на Главната улица. Те започнали да викат, да се бият, да хвърлят камъни и бутилки по охранителите и служителите в бара, които се опитвали да ги разтърват. Гардовете успели да ги изкарат от заведението, където агитката потрошила два автомобила, паркирани пред клуба. След това продължили нагоре по Главната, част от тях тръгнали по улица "Антим I". Другите потрошили прозореца на Джамията.

"Това е посегателство към храма. Преди няколко дни стреляха по Мерцедес-а на сина ми Фаик, за което съм подал сигнал в полицията. Той е дал мръсна газ и избягал от преследвачите, близо до Шесто РПУ в Столипиново. Още преди това ме заплашиха с убийство, но няма да се предам, а ще защитавам нашия духовен водач Недим Генджев", каза още Ашим Асан.

Той не отрича и версията негови противници да са изпратили феновете да потрошат прозореца. От полицията отрекоха да е така и да има етническо напрежение. Утре ще стане ясно каква ще е съдбата на задържаните бултраси. /БЛИЦ