Черноморец победи Калиакра (Каварна) с 3:0 в предпоследната си контролна среща преди началото на шампионата.

Резултатът беше открит в 6-ата минута от Марко Родригес, който стреля от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на стража на гостите. В 19-ата минута бургазлии удвоиха преднината си. Централният нападател от Камерун, който е на проби в тима, беше хубаво изведен и с много елегантен удар прехвърли вратаря за 2:0.

До края на полувремето домакините имаха още няколко добри възможности за отбелязване на гол. Уатара и Родригес бяха с най-добри шансове пред вратата на гостите.

През втората част "акулите" отново владееха инициативата, но по-рядко стигаха до голови ситуации. Крайното 3:0 беше оформено 15 минути преди края на срещата. Автор на попадението стана португалецът Фонсека, който също е на проби.

Неприятно впечатление през първата част остана изключително грубата игра от страна на гостите. Принудително за „акулите“ напуснаха двама основни състезатели. Лъчезар Балтанов излезе със спукана глава след сблъсък с противников играч, а капитанът Ванчо Траянов беше много грубо фаулиран и също не можа да продължи срещата. Състоянието му тепърва ще се изяснява.

Последната контрола на Черноморец е в събота - срещу Берое. Мачът ще се играе в Стара Загора.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ