Юношата на Интер Даниел Маа Бумсонг ще пристигне на проби в шампиона Левски. 22-годишният камерунски полузащитник играе дефанзивен халф, като дебютира за шампионите на Италия през ноември 2005 година срещу Парма в мач за Купата на Италия, информира Sportal. Бумсонг има един мач в Шампионската лига и един в Серия "А" с миланския гранд по времето, когато наставник бе Роберто Манчини.

Футболистът е бил предложен на "сините", които са решили да го пробват при следващата пауза на шампионата през ноември, когато има официални дати за мачове на националните отбори заради баражите за световното първенство. Играчът е със статут на свободен агент и ще получи шанс за изява, какъвто имаха испанският десен бек Пабло Лохо и уелският нападател Рамон Калисте. Както е известно, двамата тренираха със "сините" и взеха участие в контролата с Цървена звезда (1:0), но не бяха одобрени от Ратко Достанич и Георги Иванов-Гонзо.
Бумсонг не е единственият играч, който ще пристигне на "Герена" през ноември по покана на ръководството на Левски.

Това е Бумсонг

Даниел Маа Бумсонг е роден на 20 март 1987 в Нгамбе, Камерун. Висок е 186 сантиметра и тежи 77 килограма. Преминава през юношеските формации на Интер, като дебютира за първия състав на 30 ноември 2005 срещу Парма (1:0) в мач от турнира за Купата на Италия, а първият му мач (който се оказва и последен с екипа на Интер) в Серия "А" е на 7 май 2006 - срещу Сиена (1:1). Бумсонг има и един мач за Шампионската лига - срещу Рейнджърс, на 6 декември 2005. Печели Примавера (Италианското първенство за юноши) през 2006 година, както и Серия "А", Купата на Италия и Суперкупата като част от шампионския тим на "нерадзурите" през сезон 2005/06. През 2006/07 преминава първо под наем в Тревизо, а след това - през януари 2007, става част от сделка, според която Тревизо и Интер си поделят правата върху играча. Впоследствие преминава в Пистоезе, където изиграва два мача. В момента е под наем в Родиго, но от този сезон напуска тима.