Най-големият талант на Лудогорец Доминик Янков може да стане национал на Канада, алармира „Мач Телеграф“. Със силното си представяне от началото на сезона 20-годишният плеймейкър е попаднал в плановете на селекционера на „кленовите листа“ Джон Хедман.

Янков е роден в Торонто и именно там започва с футбола в школата Пауър. От 2013 до 2016 г. е част от академията на английския Съндърланд, преди да бъде привлечен в Лудогорец.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Канада, която разполага с младата звезда Антонио Дейвис от Байерн, има да играе световни квалификации с Бермуда (8 октомври) и Каймановите острови (11 октомври). Преди пандемията Доминик Янков получи повиквателна да играе за канадския национален тим до 23 години на олимпийските игри в Токио, които обаче бяха отложени за следващото лято.

Халфът на Лудогорец е играл за представителните отбори на България във възрастови групи до 17, до 19 и до 21 години, въпреки че през това време получава няколко повиквателни за „кленовите листа“. В момента талантливият халф е пред дилема и не крие, че ще предпочете този национален отбор, който първи му изпрати повиквателна.

За ФИФА не важат мачовете за младежките и юношеските отбори. Това означава, че ако Доминик Янков бъде поканен да играе за Канада, пред него няма да има пречки да играе за държавата, в която е роден.