Новоучреденият футболен клуб Ботев (Пловдив) ще играе със Сокол (Марково) в първия кръг на турнира за Купата на Аматьорската лига на ниво област Пловдив, съобщиха от Зоналния съвет на БФС. 12 клуба се записаха за участие.
 
Съгласно Наредбата домакин е отборът, състезаващ се в по-долната група. В срещи с отбори от една и съща група домакинството се определя по волята на жребия. Сокол и Ботев ще се срещнат за втори път в рамките на един месец, след като на 15 септември играха за Купата на България, когато пловдивчани победиха с 3:1.
 
Отборите на Атлетик (Куклен) и Тракия (Стамболийски) пък ще се срещнат за трети път в рамките на месец и половина и то при едно и също домакинство. На 20 август гостите от Тракия победиха в мач за първенството на "А" областна група с 3:1. На 7 септември срещата за Купата на България завърши 0:0 в редовното време, а при дузпите гостите от Стамолийски пак спечелиха с 8:7.
 
Първи кръг, 13 октомври, сряда, 16,00 часа
1. Вихър (Белозем) - Асеновец (Асеновград)
2. Баня - Марица Пловдив (на стадиона в Черноземен)
3. Сокол Марково - Ботев Пловдив
4. Ведраре - Левски Карлово 0:6, игран предварително
5. Раковски (гр.Раковски) - ИТД-Гигант Съединение
6. Атлетик Куклен - Тракия Стамболийски
 Беше изтеглен жребият и за 2-ия кръг, където Ботев (Пловдив) може да срещне Левски (Карлово), ако победи Сокол (Марково). Мачовете от 2-ия кръг ще се играят на 20 октомври от 16.00 часа.