Спортно-техническият щаб на Локомотив (Пловдив) се отказа от услугите на още един от футболистите, пристигнали за проби в тима. Става въпрос за французина Жоел Томас, който не успя да впечатли с качествата си треньорския щаб на "смърфовете" и напусна лагера на отбора в Банско.

За Пловдив ще потеглят и повечето юноши на клуба, като единствен остава защитникът Борис Бисеров. Участниците в първенството на Елитната юношеска група до 19 години Илиян Марчев, Свилен Щерев и Аян Садъков ще получат една седмица почивка, след което ще се завърнат към лагера в комплекс "Пири". Причина за решението е продиктувано от факта, че последният кръг от юношеското първенство се проведе на 12 юни, седмица преди Драган Канатларовски да изведе футболистите си за първа тренировка.

Спортно-техническият щаб на "смърфовете" ще продължи да следи развитието на другите два кадъра от родната школа. 17-годишният Запрян Запрянов остава в юношеската формация, а на 21-годишния ляв защитник Иван Светлев е търсен отбор, в който да бъде преотстъпен.