ЦСКА можеше и да има по-розово бъдеще, ако не бе попаднал в ръцете на Прамод Митал и Александър Томов, а на друг член от фамилията Митал – Лакшми. Индийският богаташ за пореден път доказа, че няма конкуренция на натрупаното си състояние. Състоянието на Лакшми Митал се оценява на 22 милиарда и 450 милиона паунда.

С това внушително богатство индиецът заема първо място в класация на британските милиардери, изготвена от “Сънди Таймс”. Според изданието състоянието му се е увеличило два пъти за изминалата година. Във въпросната класация са включени милиардери, родени, живеещи или изкарващи парите си във Великобритания или британски територии.

Както е известно, именно Лакшми Митал бе един от кандидат-купувачите на ЦСКА, след като брат му Прамод обяви, че напуска България и не иска да се занимава с клуба и комбината “Кремиковци”. Само преди няколко дни Александър Томов отново заяви, че ако Лакшми Митал е бил купил ЦСКА, клубът е щял да разполага с милиони евро бюджет.

Индийският богаташ изпревари собственика на Челси Роман Абрамович. Руският олигарх има 7,4 милиарда паунда. Третата позиция е за Джералд Кавендиш - шестият херцог на Уестминстър (6,75 милиарда паунда)./БЛИЦ