Кандидатът за спечелване на промоция в efbet Лига Монтана претърпя първата си загуба от началото на сезона. В мач от десетия кръг на Втора лига тимът на Танчо Калпаков допусна поражение с 1:2 като гост на Спартак (Плевен).

В 21-ата минута гостите Монтана получи право да изпълни дузпа, след като Илия Русинов беше съборен в наказателното поле от Иван Бакалски. Потърпевшият сам стреля от бялата точка, но уцели напречната греда, а след това добавката на Антон Тунгаров беше изчистена от голлинията от Димитър Калчев.

Шест минути по-късно грешката на гостите беше наказана от Преслав Антонов, който се разписа с глава, след като получи хубав пас от от Слав Петков. В 34-ата минута Спартак (Плевен) удвои аванс аси. Петков центрира от фаул, а Даниел Стоянов надскочи Денис Динев и Галин Митков, за да вкара с глава.

Монтана успя да върне едно попадение едва в четвъртата минута на добавеното време на мача, когато Виктор Добрев се разписа с глава след центриране отляво.

С този успех Спартак (Плевен) събра 13 точки и излезе на девето място в класирането. Монтана остава на четвърта позиция с 19 точки.