Легендарният треньор на ЦСКА и националният отбор Димитър Пенев е кандидат депутат. Той беше гост в сутрешния блок на NOVA като не беше пропусната и темата спорт, и по скоро каква е ситуацията в ЦСКА.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Пенев успокои феновете като коментира в ефира, че всичко в клуба е спокойно, а на въпрос за обявеното напускане на Гриша Ганчев отговори така:

"Никакво тръгване. Нещата са спокойни на този етап. Феновете и в спорта, и в живота, винаги искат да влязат, искат бързо да влязат, да вземат титлата, нещата са спокойни. В други клубове има претенции, защото един клуб, за да има успехи трябва да има и финанси, дисциплина и ред", коментира той.

„Доста години минаха. Следил съм и политика, и спорт. Виждам, че младежта изостава по отношение на физкултурата. Това е една от причините да вляза в политиката, за да се променят нещата. Получи се леко „земетресение” между собственици на клубове. Питаха ме защо ще участвам в изборите.

Другите партии винаги или ни прескачаха, или ни забравяха”, заяви Пенев. По думите му той е бил поканен от Веселин Марешки. Вчера стана ясно, че Пенев влиза в листите на „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“.

„Не съм се притеснявал да застана зад Марешки. Преди дни се срещнахме с хората му. Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема. Животът ми е към края, време е да опитам малко от политиката”, каза още Димитър Пенев.