Националният отбор може да играе приятелски мач срещу Казахстан в Астана. Федерацията на деветата по площ държава в света стяга пищни тържества по случай 100-годишния юбилей на футбола в страната. Местните футболни шефове търсят съперник за контрола на 4 юни и са изпратили покана до България, пише “Труд”. Националите нямат мачове през юни. Тогава има три световни квалификации в нашата група без българско участие. Нашите приемат Малта на 22 март и след това гостуват на Италия на 6 септември. Точно през юни Астана трябва да приеме и конгрес на УЕФА.

Селекционерът Любослав Пенев и БФС ще решават дали да приемат поканата за контролата. Предполага се, че офертата ще бъде солидно подплатена финансово, тъй като богатата на природни ресурси бивша съветска република не жали пари за футбола.

Шефът на федерацията Адилбек Джаксикбеков е и министър на отбраната, което гарантира "топла връзка" между футбола и държавната хазна. През 2009-а в столицата на Казахстан бе открит струващият 110 милиона долара модерен стадион "Астана Арена", който посрещна церемонията за откриването на зимните Азиатски игри през 2011 година./БЛИЦ