Селекционерът на националния отбор на Англия даде пресконференция преди европейската квалификация с България на 2 септември (петък) от 21:15 часа.

-Г-н Капело, какво мислите за българския национален отбор?
-Очаква ни труден мач, следях последните два мача на България срещу Швейцария и Черна гора. Съперникът игра много добре, нападаше и търсеше при всяка възможност да отбележи. Националният отбор на България разполага с добри играчи и трябва да бъдем внимателни и да не допуснем да вкара гол.

-Възможно ли е Капело да се притесни преди мач с България?
-Уважавам съперниците и никога не подценявам отборите. От моите виждания и мисъл никога не съществува мисълта да излезем и да загубим. Винаги вярвам в отбора си. Не очаквам дори равен резултат. Уважавам България и Лотар Матеус, но вярвам в моите мисли, ние излизаме, за да победим.

-Може ли да има напрежение в отбора на Англия преди двубоя с България?
-Нормално е винаги да има напрежение, но ние се стремим да побеждаваме. Важно е в един мач да има обичайното напрежение, но и вяра в собствените възможности. Тези два фактора заедно са от особено значение.

-Имате ли здравословни проблеми?
-Имам малки проблеми с Дарън Бент, но ще изчакаме до края. Впечатлен съм от младите момчета от Манчестър Юнайтед, играха във важни мачове, представянето им беше на високо ниво. Познавам играта им и от младежките отбори.

-Готови ли са да започнат титуляри?
-Ще реша утре, защото утрешният мач е много важен. Излизаме срещу отбор, който в момента играе добре. Гледах мача им срещу Черна гора, да, те наистина се представиха на ниво.

-Имате ли притеснения, че Харт е единственият вратар от вашия отбор, който играе редовно?
-Не мисля, че това е проблем. Вратарите ми са на добро ниво. Когато бях футболист, за мен беше чест да играя за националния отбор и мисля, че по същия начин се чувстват футболистите в английския национален отбор.

-Важно ли е за вас, че Скот Паркър с е върна във Висшата лига?
-Радвам се за него, радвам се и за новия му отбор. Все пак аз го селектирах като играч на Уест Хям, не знам какво ще стане за в бъдеще.

-Разкрийте подробности около стартовия състав?
Имам много идеи, ще трябва да изчакате. Трябва да намеря някои разрешение за някои проблеми

-Днес се навършват 10 години от победата в Мюнхен с 5:1. Възможно ли е такъв резултат да се повтори и утре?
-Спомням си този резултат, защото изненада света. Беше важен мач, англичаните тогава играха добре. Но и германците се класираха.

-Вие спечелихте всичките си мачове като гост, по-лесно ли ви е навън?
-Обикновено, когато сме домакини, нашите гости на “Уембли” играят на контраатака и за нас е трудно да се справяме със защитаващи се отбори. Като гости имаме повече пространства срещу себе си.

-Колко важна е победата в утрешния мач?
-Много. Имаме толкова точки, колкото и Черна гора.

-Оуен Харгрийвс направи изненадващ трансфер в Манчестър Сити?
- Той е важен футболист за Англия, но не е играл две години. Надявам се в кратки срокове да се адаптира в Сити./БЛИЦ